Uutiset

Monday, May 6, 2019

TITAN-SAHALINJASTO PARANTAA OLEELLISESTI KUORMALAVOJEN VALMISTAJAN TUOTTAVUUTTA.Kirjoittaja: Paulina Lewandowska

Tuotannon tehokkuus on eräs tärkeimmistä tekijöistä, jotka määrittävät kuormalavateollisuuden kannattavuuden ja Hra. Jan Zawadalle tuotantotehokkuus on kasvanut vaikuttavalla tavalla uuden Wood-Mizer-leveäterä-sahalinjan myötä. Ja hänen suunnitelmansa lisäparannuksista on vasta käynnistymässä…


Meblohit on puolalainen yhtiö, joka on valmistanut kuormalavoja useiden vuosien ajan. Kyseessä on erittäin haastava teollisuudenala, jossa tuotantotehokkuus on eräs tärkeimmistä onnistumiseen johtavista tekijöistä. Yhtiön omistajasta  Jan Zawadasta on tullut vuosien saatossa asiantuntija tuotantotehokkuuden kasvattamiseen liittyen.

Ensimmäisten muutaman vuoden ajan saatavissa olevat koneet olivat riittäviä, mutta ajan myötä tuotantokapasiteetista muodostui entistä tärkeämpi tekijä ja tehtaan koneet alkoivat vaihtua. ”Aluksi käytimme kääntöteräsirkkeliä. Hyötysuhde ei ollut riittävä, joten ostimme ensimmäisen kapeateräisen sahan ja sitten perään toisen nostaaksemme tuottavuutta”, kertoo Jan Zawada. 

Ajan myötä tuli ilmeiseksi, että voidaksemme pysyä markkinoiden vaatimuksien tasolla ja estääksemme kilpailijoidemme kirimisen edellemme, lisäinvestoinnit olivat tarpeen. Yhtiö otti huomioon Puolan työmarkkinat ja siltä osin oli selvää, että koneiden käyttöön tarvittavien työntekijöiden lukumäärän pienentämisestä oli muodostumassa äärimmäisen tärkeä tavoite, koneiden tuottavuuden nostamisen ohella.  

”Tänä päivänä on erittäin vaikeaa palkata uusia työntekijöitä, joten eräs päätavoitteitamme uusien koneiden osalta oli mahdollisuus nostaa tuotantotehokkuutta joutumatta palkkaamaan uusia työntekijöitä”, hän kertoo. ”Ja niinpä päätimme hankkia Wood-Mizerin TITAN-linjan”.

Jokainen Wood-Mizer TITAN-linja koostuu useista koneista sekä materiaalin käsittelyyn liittyvistä ratkaisuista siten, että asiakkaan yksilölliset tarpeet tulevat tyydytetyksi parhaalla mahdollisella tavalla. Jan Zawadan TITAN-linja koostuu TV6000 kaksipäisestä pystysahasta, varustettuna hydraulisella (1) -tukinkääntäjällä, MR3000 Multirip -koneella, jossa on pelkan keskitys (2) -pöytä, HR500 vaakasuoralla halkaisusahalla, tukinannostelijalla (3), pintalautojen siirtopöydällä (4), käyttäjäasemalla (5) ja sahanpurun keruuhihnalla (6), joka kulkee läpi koko linjan.
Tämä konfiguraatio varmistaa pitkien ja halkaisjaltaan pienten tukkien käsittelyn sekä pintalautojen jatkokäsittelyn.
"Raaka-aineenamme oli pääasiassa mänty- ja kuusitukit, pituudeltaan 2,5 metriä  ja halkaisijaltaan 15 - 45 cm (5 - 17’’). Wood-Mizerin meille suunnitteleman linjan toteutus on osoittautunut tarpeisiimme nähden täydelliseksi”,  Zawada kertoo. Hra. Zawada pystyi näkemään parantumista jo alustavan implementaatiovaiheen aikana. Yritys sahasi aiemmin noin 60 m3 (25 000 lautajalkaa) tukkeja yhden kahdeksan tunnin vuoron aikana. Tähän mennessä luku on kasvanut 90 m3:een (38 000 lautajalkaan) työvuoron aikana. ”TITAN-linjan avulla olemme voineet nostaa oleellisesti tehokkuutta ilman lisätyöntekijöitä. Tämä on erittäin tärkeää meille”, hän kertoo. 

Vaikka hän on tyytyväinen yhtiön tuottavuuden nousuun, Zawada on jo suunnittelemassa seuraavia investointeja, joita hän haluaisi tehdä - nykyisen linjan täydentämistä toisella halkaisusahalla ja laajentamalla lajittelujärjestelmää. ”Ensi vuonna suunnittelemme lisäävämme Wood-Mizer-koneiden lukumäärää. Laskelmieni mukaan tämä mahdollistaa sen, että voimme nostaa tuottoa jopa 120 m3:een puuta yhden työvuoron aikana lisäämättä työntekijöiden määrää”, hän kertoo.

Kysyttäessä Jan Zawadalta miksi hän valitsi Wood-Mizerin koneet, hän vastaa epäröimättä. 
”Kyseessä ovat erittäin hyvät koneet. Tiedän, miksi niillä on markkinoilla niin hyvä maine. Lisäksi koneiden huolto toimii loistavasti. Minun ei tarvitse odottaa 1 - 2 päivää osia tai tarvikkeita, emmekä tällä teollisuuden alalla voisi niin pitkään todella odottaakaan”, hän kertoo.
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

Liity mukaan online

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä