Tekninen neuvonta

Sahan terätyypin valinta

Thursday, March 1, 2018

Sahan terätyypin valinta

Wood-Mizer tarjoaa vannesahanteriä, jotka suoriutuvat kaikentyyppisten puiden sahauksesta aina tuoreista havupuista kuiviin lehtipuihin. Tarjontaan kuuluu yli 60 vannesahan terätyyppiä, joiden laajat yhdistelmämahdollisuudet perustuvat rintakulmaan, hampaan haritukseen, leveyteen ja paksuuteen. Mikä Wood-Mizerin sahanterä ja tyyppi sopivat sinulle parhaiten?
 
SilverTIP
SilverTIP on ihanteellinen terä tukkien sahaukseen ja halkaisusahaukseen sekä suurimääräisiin teollisuuden sahauksiin. Hiiliteräksestä valmistettuja SilverTIP-teriä voidaan käyttää sekä siirrettävissä että teollisissa sahoissa, ja ne sopivat myös vaakahalkaisusahoihin. Hiili on yleisin kapeavanneterässä käytetty teräs. Terä voidaan tosin teroittaa uudelleen, mutta yleensä ei niin usein kuin runsasseosteisesta teräksestä tehty terä.

Leveys 32 mm, 35 mm, 38 mm, 40 mm, 45 mm, 50 mm, 63 mm, 75 mm
Paksuus 1,00 mm, 1,07 mm, 1,14 mm, 1,40 mm
Pehmeämpi kuin runsasseosteinen teräs
 
DoubleHARD
DoubleHARD on kestävä yleisterä havupuiden, kovapuiden, oksaisten ja jäätyneiden puiden sahaamiseen. DoubleHARDin alkuperäinen terämateriaali on valmistettu runsasseosteisesta teräksestä, suunniteltu siirrettäviin ja teollisiin sahoihin. Induktiokarkaistuilla hampailla varustetut DoubleHARD-terät ovat kaksi kertaa vahvempia ja pysyvät terävinä kaksi kertaa kauemmin kuin tavalliset hiiliterät.

Leveys 32 mm, 35 mm, 38 mm, 40 mm, 50 mm
Paksuus 1,00 mm, 1,07 mm, 1,14 mm, 1,27 mm
Kovempi kuin hiiliteräs
Vahva, lastuton materiaali
Luja terä, kestää monta uudelleenteroitusta
 
MaxFLEX
MaxFLEX on korkealuokkainen yleisterä käytettäväksi sahaus- ja halkaisusahausympäristöissä, joissa halutaan suurta taivutuslujuutta. Korkealuokkaisesta runsasseosteisesta teräksestä valmistetut MaxFLEX-terät tarjoavat mahdollisimman suuren joustavuuden ja pitkän käyttöiän, ja niitä käytetään pääasiassa siirrettävissä ja teollisissa sahoissa mutta myös jakosahauksessa.

Leveys 32 mm, 35 mm, 38 mm
Paksuus 1,00 mm, 1,07 mm, 1,14 mm, 1,27 mm, 1,40 mm
Teroitus CBN-hiontatekniikalla
Materiaalin kovuus sama kuin DoubleHard.
 
BiMETAL
BiMETAL on valmistettu runsasseosteisesta kaksiosaisesta teräksestä, hampaan kärki on lankahitsattu ja karkaistu. BiMETAL-teriä käytetään yleensä tukkien sahaukseen siirrettävissä tai teollisissa sahoissa. Terien terävyys säilyy jopa kolme kertaa kauemmin kuin hiiliterien. BiMETAL pysyy terävänä pitempään kuin useimmat hiiliterät ja runsasseosteiset terät, ja se on suunniteltu teollisiin tuotantoympäristöihin.

Leveys 34 mm
Paksuus 1,07 mm
Teroitus CBN-hiontatekniikalla
 
RazorTIP
RazorTIP Stellite® suoriutuu tehtävästään erinomaisesti, kun halutaan pitempiä käyttöaikoja, erinomaista kulumisen estokykyä ja useita uudelleenteroituksia etenkin trooppisten jalopuiden sahauksessa. Myös nopeasti terää tylsyttävien pehmeiden puulajien kuten haapa, sahauksessa se on toimiva valinta. Runsasseosteisesta teräksestä valmistetuilla ja haritetuilla stelliittihampailla varustetuilla RazorTIP Stellite® -terillä on hyvät kulumisominaisuudet, ja ne kestävät normaalia ja hankalaa sahausta pitempään kuin runsasseosteiset tai hiiliterät.

Leveys 32 mm, 38 mm
Paksuus 1,07 mm, 1,14 mm, 1,40 mm
Teroitus CBN-hiontatekniikalla
Hampaat kestävät paremmin tylsymistä kuin runsasseosteiset
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x