Uutiset

Wood-Mizerin MR200 kaksiakselinen moniteräsaha

Monday, November 9, 2020

Wood-Mizerin MR200 kaksiakselinen moniteräsaha

Wood-Mizer tuo markkinoille uuden teollisen moniteräsahan – monipuolisen, erittäin tehokkaan  koneen, jonka molemmissa akseleissa on enimmillään 12 pyöröterää ja joka kykenee sahaamaan jopa 200 mm paksua puutavaraa.
 
MR200 kaksiakselinen moniteräsaha on suunniteltu laajamittaiseen puutavaran tuotantotoimintaan, jossa on tarvetta sahata pelkat laudoiksi. Siinä on kaksi akselia, jotka toimivat 15–30 kW:n moottoreilla tuotantotarpeista riippuen. Kussakin akselissa on enintään 12 kpl halkaisijaltaan 200–350 mm olevaa pyöröterää.
 


Syöttöjärjestelmään kuuluu vankka modulaarinen pöytä. Kun syöttöpöytään lisätään näitä modulaarisia osia, voidaan käsitellä pitempiä pelkkoja. Pelkan vähimmäispituus on 700 mm – lyhyempi kuin vastaavilla kilpailijoiden koneilla. Terien lähellä sijaitsevat vetävät syöttörullat mahdollistavat näin lyhyiden pelkkojen syöttämisen. Syöttörullia on yhteensä kahdeksan, 6 ala- ja 2 ylärullaa; neljä on suoraan terien edessä ja neljä takana.
 
Valinnaisten lasereiden avulla MR200-sahan käyttäjä sijoittaa pelkan syöttöpöydälle ja työntää sitä vaivattomasti, kunnes syöttörullat ottavat siitä kiinni.
 
Ohjauspaneeli voidaan sijoittaa käyttäjän kannalta parhaiten sopivaan paikkaan. Moottoreiden yksilöllisen ohjauksen lisäksi ohjauskonsolissa on ampeerimittari akseleiden kuormituksen mittaamiseksi ja syöttönopeuden säädin 15 m/min asti.
 
Wood-Mizerin teollisuuslaitteiden myyntipäällikkö Adam Kubiak selittää teollisen MR200-moniteräsahan rakenneominaisuudet.
 
”Suosittelemme asentamaan lisävarusteena saatavan elektronisen syöttönopeuden säätimen, joka valvoo akseleiden kuormitusta. Jos optimaalinen arvo ylitetään, säädin hidastaa materiaalin syöttönopeutta automaattisesti. Se on erittäin hyödyllinen laite, sillä se edistää sekä sahatun materiaalin laatua että koneen kestävyyttä.”
 
Toinen hyödyllinen lisävaruste on sisäänrakennettu puruhakkuri, joka toimii 5,5 kW:n moottorilla.
 
”Jokainen, jolla on kokemusta moniteräsahoista, tietää, että sahaamisessa syntyy jäännöspaloja, kaarnanpaloja ja muita sivutuotteita, jotka voivat häiritä koneen normaalia toimintaa,” Adam Kubiak selittää.

”Sen vuoksi Wood-Mizer tarjoaa mahdollisuuden asentaa hakkurin, joka jauhaa nämä hukkamateriaalit hienoksi sahanpuruksi, joka poistetaan koneesta syklonierottimella. Tällä sivutuotteella on arvoa, ja on tärkeää kerätä se ja valmistaa se myyntiin täydentävänä tulonlähteenä.”
 
Molempien MR200-sahan akseleita on helppo säätää sekä toisiinsa että syöttöjärjestelmään nähden. Tämän ominaisuuden ansiosta akselit voidaan säätää optimaaliselle korkeudelle työstettävää materiaalia varten. Se mahdollistaa parhaan mahdollisen terän halkaisijan käytön, mikä vuorostaan optimoi tehonkäytön ja koneen kuormituksen.
 
”Kun sahataan maksimipaksuudeltaan 200 mm:n pelkkaa, molempia teräakseleita käytetään 100 %:n teholla. Kun valitaan esimerkiksi 140 mm paksu puutavara, akseleiden asentoa on mahdollista säätää niin, että ylä- ja ala-akselilla on sama kuormitus, ts. ne sahaavat 70 mm paksun puutavaran läpi. Tässä tapauksessa terät kuluvat tasaisesti ja energiankulutus on taloudellisinta,” Adam Kubiak selittää.
 
”Jos tuotannossa käytetään pääasiassa tietyn paksuista prismaa, esimerkiksi 140 mm, kannattaa asentaa halkaisijaltaan pienempi teriä”, Adam Kubiak jatkaa. ”Mitä pienempi terä, sitä ohuempi sahaus ja pienempi moottoreiden kuormitus. Tämä tarkoittaa mahdollisuutta lisätä tuottoa, säästää energiaa ja pidentää koneen käyttöikää. Tämän laitteen joustavuus antaa mahdollisuuden säästää ja lisätä voittoja tapauskohtaisesti.
 
Koneessa on lisäksi yläakselin hienosäätöruuvi. Tämän ansiosta ylä- ja alaterät voidaan siirtää niin, että ne sahaavat samassa linjassa.
 


”Suosittelemme koesahauksen tekemistä ja tämän ruuvin käyttämistä yläakselin asennon säätämiseen niin, että sekä ylä- että alaterät ovat täysin samassa linjassa,” Adam Kubiak sanoo. ”Tällöin MR200 tuottaa huippulaatuista sileäpintaista sahatavaraa, jossa ei ole pykälää terien kohtaamiskohdassa. Hyvin harvoissa tämän luokan kaksiakselisissa moniteräsahoissa on tällaiset asetukset.”
 
Wood-Mizerin kaksiakselinen MR200-moniteräsaha on kompakti kone, ja sen melupäästöt ovat vähäiset.

Näitä koneita käyttävien sahalaitosten kokemus on osoittanut, että MR200-sahan tuottavuudeksi voidaan arvioida jopa 10 m³ käyttötuntia kohti.*
 
Ota yhteyttä paikalliseen Wood-Mizerin edustajaan lisätietojen saamiseksi.

*Kunkin moniteräjärjestelmän suorituskyky riippuu moottoreiden erityisparametreista ja sahattavasta puutavarasta.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

Liity mukaan online

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä