Uutiset

Wood-Mizer MP360 4-kutterihöylä kasvattaa Highlands-sahan tuottoa

Wednesday, January 29, 2020

Wood-Mizer MP360 4-kutterihöylä kasvattaa Highlands-sahan tuottoa

Highlands-saha sijaitsee yhdessä lukuisista hedelmällisistä laaksoista Hardingin ulkopuolella – tämä paikkakunta on myös laajan Wezan ja Singisin tukkimetsäalueella Etelä-Afrikassa.

Hoggin perhe omistaa tämän kolmannen sukupolven puu- ja karjamaatilan. Nykyinen omistaja Geoff Hogg laajensi isänsä alkuperäistä istutusta, josta 740 hehtaaria on nyt varattu puuntuotannolle.

Maatilan alueille on istutettu eukalyptus- ja mäntymetsää tukkien tuottamiseksi huonekaluja ja rakennusmateriaaleja varten sekä maatalouskäytössä tarvittavien painekyllästettyjen (CCA) pilareiden valmistukseen ja paperintuotannossa käytettäväksi kuitumateriaaliksi.

Sahan johtaja, Gerhard Pretorius, sanoo: “Wood-Mizerin teknologia on luonut selkärangan sahan huomattavaan tuotannon ja talteenoton kasvattamiseen.”

Kaksi Wood-Mizerin sahalinjaa perustettiin 2016 ja 2017.

Linja 1 käyttää Wood-Mizerin LT70 Remote -sahaa poistokuljettimella ja siirtopöydällä Wood-Mizerin EG300 -särmäyssahalle tarkasti särmätyn, kuuden metrin rakennuspuutavaran tuottamiseksi jopa 950 mm:n halkaisijalla olevista tukeista.
Linja 2 on rakennettu Wood-Mizerin kaksoispystysahan (TVS) ja HR700 monipäisen halkaisusahan ympärille. Linja työstää pieniä 150 - 250 mm halkaisijalla olevia ja enintään 4,8 m pituisia mäntytukkeja huonekaluluokan puutavaraksi.Progressiivisia ja kamarikuivaamoja käytetään kuivaamiseen ja  Highlands-saha voi pitää terät itse vaaditulla tasolla Wood-Mizerin teränhuoltolaitteiden ansiosta.

Wood-Mizerin MP360 4-kutterihöylän käyttöönotto vuonna 2018 on laajentanut sahan kykyä muuttaa sahatut tukit loppupuutuotteiksi paremmalla tuotolla.

Gerhard Pretorius sanoo: “Olimme hankkimassa kutterihöylää, jonka avulla saatoimme työstää sahatun materiaalin höylätyksi ja muotoilluksi tuotteiksi paremmilla marginaaleilla.

“Emme koskaan uskoneet, että meillä olisi varaa hankkia kutterihöylä, ennen kuin Wood-Mizer MP360 esiteltiin meille.

“Koneen hinta ja sen tarjoama 4-sivuinen höyläys ja profilointi on kaikkien muiden markkinoilla tarjolla olevien koneiden yläpuolella.

“Voimme nyt työstää sahamateriaalin arvokkaiksi höylätyiksi ja profiloiduiksi laudoiksi yhdellä työstökerralla. Toimimalla näin, olemme parantaneet hinta-/kuutiometrisuhdetta 200 %.”

MP360:n kestävä rakenne mahdollistaa paksujen kappaleiden työstön neljältä sivulta tarjoamalla jopa 160 mm höyläys-/profilointikorkeuden ja 360 mm työstöleveyden. Yhden sivun työstössä voidaan työstää jopa paksumpia kappaleita 230 mm korkeudella ja 510 mm leveydellä.

Laitteen 4-kutteripään moottoriteho on välillä 3-5,5 kW ja syöttönopeus 3-15 m minuutissa.Gerhard sanoo: “Wood-Mizerin ammattitaito ja panostus asiakaspalveluun tekee investoinnistamme vielä entistäkin arvokkaamman.”

Kirjoittanut Etienne Nagel

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

Liity mukaan online

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä