Uutiset

Uusi sahayritys Thaimaassa keskittyy tuottoprosenttiin

Wednesday, October 21, 2020

Uusi sahayritys Thaimaassa keskittyy tuottoprosenttiin

Thaimaassa Amphoe Phon Phisaissa toimiva biomassatehdas PSW Parawood on laajentanut liiketoimintaansa sahaukseen. Omistaja huomasi, että sahaamalla korkealaatuista eukalyptus- ja kumipuuta kuormalavojen ja huonekalujen valmistamiseen, saha tuottaisi samalla jätepuuta, jota voisi käyttää biomassana. Parempia ja kookkaampia tukkeja hyödyntämällä sahan tuotantoa olisi mahdollista monipuolistaa, mikä toisi uusia mahdollisuuksia lisätä liikevaihtoa.  

Tutkittuaan eri vaihtoehtoja sahan toteuttamiseen, PSW Parawood -yhtiön omistaja Achawee Pong-uan päätti, että perinteiset pystysahat ja muut paikallisesti tuotetut koneet eivät tulisi tarjoamaan uuteen tehtaaseen tarvittavaa tehokkuutta, materiaalin hyödyntämissuhdetta tai laatua, jotka hän halusi saavuttaa.

Sen sijaan hän asennutti sahalle sarjan Wood-Mizerin laitteita - Älykkään tukinkäsittelylinjan (SLP1), LT15-sahan, LT20-sahan sekä vannesahan terän huoltolaitteen.  “Wood-Mizerin sahojen ansiosta puutavaramme pinnan laatu ja paksuustoleranssit ovat huomattavasti alueen muita sahoja paremmat. Wood-Mizerin sahat ovat erinomainen ratkaisu Thaimaassa toimiville sahoille, sillä ne parantavat tuottoa ja kapasiteettia sekä vähentävät laitteiden käytössä tarvittavien työntekijöiden määrää.”

Achawee Pong-uan valitsi SLP1-linjan (älykäs tukinkäsittely) vähentääkseen tarvittavien työntekijöiden lukumäärää saaden samalla kuitenkin paremman tuoton korkealuokkaisista tukeista, kiitos ohuempien vannesahanterien. Yhden tukin sahaus viimeistellyiksi uunikuivaukseen valmiiksi laudoiksi kestää vain kaksi minuuttia. SLP-linjan käyttö edellyttää vain viisi työntekijää sekä yhden henkilön, jonka tehtävänä on ajoittain kuormata tukit tukkilaiturille.  

Achawee Pong-uan on vakuuttunut, että Wood-Mizerin sahojen tuottoprosentti kattaa nopeasti hankintakustannukset ja että sahasta tulee pitemmän päälle tuottavampi ja menestyksekkäämpi.

LT15- ja LT20-sahoja käytetään suurempien tukkien käsittelyyn, jotka eivät mahdu SLP-linjalle. LT20 on varustettu tietokonepohjaisella mittalaitteella ja hydraulisella tukkien käsittelyllä, jotka minimoivat käyttäjäntyötä, kun taas LT15 on tukkien manuaaliseen sahaamiseen tarkoitettu saha.  

PSW Parawood on hyvä esimerkki siitä, kuinka tulevaisuutta ajattelevat thaimaalaiset yhtiöt voivat parhaiten hyödyntää maassa olevien sahojen olosuhteita. Nykyaikaiset sahat tuottavat paremman tuottoprosentin verrattuna perinteisillä laitteilla varustettuihin sahoihin ja tuottavat parempilaatuista puuta, paremman tuoton, vaativat vähemmän teknistä kunnossapitoa, kuluttavat vähemmän energiaa ja toimivat pienemmällä määrällä työntekijöitä.
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

Liity mukaan online

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä