Uutiset

Terotuspalvelumme

Tuesday, February 20, 2018

Terotuspalvelumme

Käytössämme on Wood-Mizerin teollinen IS203 terotuslaitteisto, jossa käytetään halkaisijaltaan 203 mm borazon-pinnoitteista laikkaa. Laikkoja löytyy erilaisia, useille eri Wood-Mizerin teräprofiileille sopivia. Laikat ovat muotoonsorvattuja ja täten hiovat koko terän profiilin kerralla oikeanmuotoiseksi. Hampaan rintaosan hionta, hammaskorkeus sekä terotuslaitteen syöttönopeus ovat säädettävissä.

Harituskoneemme hankimme noin 2 vuotta sitten Wood-Mizerilta. Kone on tietokoneohjattu, täysautomaattinen. Kone mahdollistaa halutun harituksen määrän asettamisen sekä hyväksytyn toleranssin. Kone mittaa aluksi hampaan senhetkisen harituksen ja harittaa ja mittaa sitä asetusten mukaisesti kunnes saavuttaa halutun arvon. Sen jälkeen se siirtää haritusvasaran seuraavan samansuuntaisen haritettavan hampaan kohdalle ja toistaa työvaiheet. Kun terän haritus toiselta puolelta on valmis, käännämme terän nurinpäin ja haritamme toisen puolen hampaat.

Käytettävä leikkuuöljy terotuskoneessa sekä myös teränpidike ovat alttiita epäpuhtauksille (pihka, ruoste), samoin harituskoneen mittaustulos ja terän pidike häiriintyvät epäpuhtauksista eivätkä tällöin anna parasta teränkunnostustulosta. Ruosteinen terä ei kyllä muutenkaan toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Parranajaminen ruosteisella partahöylällä varmasti antaa kuvan siitä! Alla on lueteltu joitain perusvinkkejä terotuspalvelua käyttäville:

- Säilytä Wood-Mizerin terälaatikko! Siihen on kätevä pakata terotukseen lähetettävät terät. Laatikko kestää monta edestakaista kuljetusta, jos se on säilytetty sisätiloissa.

- Anna terän pyöriä tyhjänä teräpyörillä ennenkuin poistat sen paikoiltaan ja lähetät terotukseen.

- Jos terä on pihkoittunut, voit suihkauttaa sille esim valopetroolin ja teräketjuöljyn sekoitusta (50-50); CRCtä tai jotain muuta puhdistavaa ainetta.

- Jos teräsi ovat kaikesta huolimatta ruosteisia, käännä ne nurinpäin ja laita paikoilleen sahaan (hampaiden kulkusuunta väärä). Laita terä pyörimään ja pidä teräsharjaa varovaisesti paikoillaan sekä terän ylä- ja alapinnalla.

- Lähetä paketti Perniön Matkahuoltoon ( pienet paketit myös postitse)

Pyrimme toimimaan mahdollisimman pian ja palauttamaan teräsi pikimmiten. Terotuksen ja harituksen hinta on 8€+ ALV/terä. Jos kuitenkin terät ovat likaisia tai niin tylsiä, että ne joutuu laittamaan terotuskoneen läpi useamman kerran, joudumme veloittamaan lisämaksun 2 € + ALV/terä.

Muuta huomioitavaa:

- Jos teriäsi on terotettu muilla laitteilla ja profiili on muuttunut, joudumme terottamaan ne moneen kertaan ja veloittamaan sitä ylimääräistä.

- Terotamme ainoastaan Wood-Mizerin teriä, koska niiden profiilit ovat laikkojemme kanssa yhdenmukaisia

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

Liity mukaan online

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä