Uutiset

Sahan huolto

Wednesday, October 28, 2020

Sahan huolto

Kaikki Wood-Mizer-sahojen käyttäjät ovat kiinnostuneita sahaustehosta. Sahausajan optimoimiseksi on tehtävä säännöllisiä tarkistuksia ja vaihdettava varaosia tarpeettomien seisokkien välttämiseksi. Alla olevien ohjeiden noudattaminen takaa pitkän ja häiriöttömän sahan toiminnan.

1. Tarkista sahapään eteen/taakse- ja nosto-laskuliikkeistä vastaavien ketjujen kunto.

• puhdista ketjut sahanpurusta ja liasta,

• tarkista ketjujen kireys ja säädä tarvittaessa,

• voitele tarvittaessa tarkoitukseen liittyvät osat,

• jos havaitset viallisen ketjulenkin tai -tapin, vaihda viallinen osa tai koko ketju välittömästi uuteen.2. Säädä teräohjainrullat:

• tarkista teräohjainrullien säätö (sahamallista riippuen teränohjainrullien tulisi painaa terää alas 4 - 6 mm). Ongelmatapauksissa lue lisätietoja käyttöohjeen kappaleesta ”Asetukset”.

• käytä suorareunaista teränsäätötyökalua (saatavissa vakiotyökaluna sahan tilauksen yhteydessä) ja tarkista terän säätö sahauspöydän suhteen.

• tarkista rullien yleiskunto, laipan kuluneisuus, urien syvyys ja laakereiden kunto.

• jos havaitset rullien pinnoissa naarmuja tai mikäli ne ovat muodoltaan epäsäännöllisiä, vaihda rullat.3. Tarkista voimansiirtohihnojen kunto ja kireys ja säädä kireys tai vaihda uuteen tarvittaessa.

4. Tarkastele huolellisesti päärungossa olevan akselin suojusta. Tarkista, että sen sisäpuolelle asetettu huopa on riittävän hyvin voideltu ja että pääakselin sahanpurua poistavat muovikaapimet mahdollistavat sahan oikean toiminnan.

5. Tarkista hydraulijärjestelmän öljyn pinnantaso ja suodattimen kunto säännöllisesti. Wood-Mizer suosittelee suodattimen vaihtoa joka 600. Käyttötunnin välein. Tarkasta myös positiivinen liitin. Tarvittaessa säädä tai vaihda.

6. Jos saha on varustettu akulla, tarkista akun varaustaso säännöllisesti samoin kuin laturin hihnan kireys ja DC-moottoreiden hiiliharjojen kunto.

7. Voitele säännöllisin väliajoin ja tarkista sahapään eteen-/taakse-/nosto-/laskuliikkeitä ohjaavien keinukytkimien liittimien kunto.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

Liity mukaan online

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä