Uutiset

Puun sahaamista luomumaatilalla Sveitsin Alpeilla

Wednesday, June 24, 2020

Puun sahaamista luomumaatilalla Sveitsin Alpeilla

Koska tälle vuorenrinteellä olevalle luomumaatilalle pääsee vain vuoristojunalla käsin, maatilan omistaja osti pienen LT15 sahan, joka ei ole riippuvainen kuljetuksista ja hän voi käyttää omaa puuta.

“Nimeni on Heini Hutter. Asun Sveitsissä Mount Rigi-vuorella olevalla luomumaatilallani, missä on vuohia, lehmiä ja lampailta. Olen asunut täällä nyt 10 vuotta. Maatila on ainutlaatuinen, koska sinne pääsee vain vuoristorautatietä käsin tai patikoimalla.Juna on tunnettu ”hammasratasjunana”, joka kulkee kahdella kiskolla kuten muutkin junat, mutta siinä on lisähammasratas, joka on kiinnitetty kahden kiskon välissä olevaan hammasuraan. Hammasratas kytkeytyy hammasuraan ja vetää junaa epätavallisen jyrkkää vuoristorataa pitkin Mount Rigin huipulle.

“Minulla on vuorella kolme hehtaaria omaa metsää, mutta ilman tietä olen vain pystynyt tekemään siellä polttopuita, tähän asti.”

“Tarvitsen täällä aina puutavaraa. Tallit ja vanha talo vaativat jatkuvaa korjaamista ja kunnostusta. Katselin muutamia eri sahoja ja saadessasi tälle LT15 sahalle hyvän tarjouksen, hankin sen.”

Mr. Hutter's home on the right, and the train approaching.
Nyt herra Hutter voi käyttää omia puitaan tarpeidensa mukaan.

“Sahaaminen on minulle täysin uutta. Olen aina pitänyt sitä kiehtovana. Aina kun näin sahan olevan jossain käytössä, jäin katselemaan sitä kaihoisasti. Pelkkä tuoreen puutavaran haju on mahtavaa!”

“Kun ostin Wood-Mizer sahani, minulla ei todellakaan ollut mitään kokemusta sahaamisesta. Saha on ollut minulle erinomainen investointi.”

“Asun yksin vuorella kaupungin ollessa kaukana. Tarvitsen tätä etäisyyttä. Minulla on mahtavia maisemia ja näen koko maailman, mutta samalla voin pitää siihen etäisyyttä. Nautin tästä todellakin. Mielestäni täällä elämisessä ei ole mitään haittoja - enhän muutoin olisi täällä, vai mitä?

The view from Mr. Hutter's farm
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

Liity mukaan online

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä