Uutiset

Perinteiset kellot soivat paremmin tammipalkkien ja kellotapulien ansiosta

Wednesday, December 23, 2020

Perinteiset kellot soivat paremmin tammipalkkien ja kellotapulien ansiosta

Kaspar Bachertin vuonna 1725 perustama Bachert-yritys Lounais-Saksassa valaa ja restauroi mitä erilaisimpia pronssikelloja ja puisia kellotapuleja asiakkaille ympäri Eurooppaa. Vaikka yritys on ollut toiminnassa lähes 300 vuotta, sitä hoitavat yhä perustajan jälkeläiset. He jatkavat työtä pitkälti samalla tavalla kuin esi-isänsä.
Kellojen valamismenetelmää tuntemattomille se on kiehtova prosessi, jossa käytetään tiili- ja savimuotteja ja kellon valukuoppa täytetään maa-aineksella. Prosessi on pysynyt lähes muuttumattomana 300 vuoden ajan. Täydellisen sävelkorkeuden saaminen kelloon perinteisen valuprosessin lopussa on todella oikea mestariteos, minkä Bachert-yritys on omaksunut ja kehittänyt huippuunsa.

Kellon lopulliseen sointiin vaikuttaa kellotapulin palkki, josta se riippuu. Bachert-yrityksen mukaan tammipuiset palkit ovat paras mahdollinen materiaali, koska suuren pronssikellon ja oikean kannatinpuun yhdistelmä tuottaa täyteläisen ja pehmeän äänen. Toukokuusta 2012 lähtien Bachert-yritys on siirtänyt palkkien tuotannon omaan johtoonsa, jolloin lopullisen kannatinpuun ja kellotapulin ulkomuodon ja muotoilun valvonta on helpompaa.

Bachert-yritys asensi Wood-Mizerin LT15-vannesahan näiden palkkien valmistamiseksi itse. Sahassa käytetään ohuita vannesahanteriä, jotka vastaavat korkean laadun ja vähäisen tilavuuden tarpeita. Koneen investointi- ja käyttökustannukset ovat vähäiset muihin sahausmenetelmiin verrattuna. Sahassa on MP100-hirsihöylä-/höyläpää, joka täydentää Bachert-yrityksen ratkaisua – tukki voidaan työstää valmiiksi höylätyksi palkiksi ilman muita suuria työstökoneita. Ennen sahan ja höylän hankkimista palkin tekeminen kesti vähintään päivän. Nyt sama kannatinpuu voidaan valmistaa, höylätä ja profiloida tarpeen mukaan alle tunnissa. Palkkien tulee olla erittäin vahvoja, ja yritys käyttää yleensä 2–8-vuotiasta tammea.


Sahan hankinta yritykseen on avannut uusia mahdollisuuksia myös lisätuloihin. Yritys ei vain tuota puuta omiin tarpeisiinsa vaan voi myös toimittaa palkkeja nykyisen asiakaskuntansa restaurointihankkeisiin.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

Liity mukaan online

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä