Uutiset

Päittäispuisten leikkuulautojen valmistus Kanadassa

Thursday, December 10, 2020

Päittäispuisten leikkuulautojen valmistus Kanadassa

Nova Scotiassa Cape Breton -saarella sijaitseva Larch Wood Canada valmistaa käsityönä päittäispuisia leikkuulautoja lehtikuusesta. Larch Wood on erikoistunut päittäispuisten leikkuulautojen valmistamiseen lehtikuusesta sen kauniin värin ja syykuvioiden lisäksi myös sen vuoksi, että se on kestävä ja sillä on itsestään korjautuva leikkuupinta.

Don Beamish, Larch Wood Canadan toimitusjohtaja, on suunnitellut nämä leikkuulaudat ja tuonut ne markkinoille vuonna 2005.  Jokainen leikkuulauta valmistetaan sahaamalla lehtikuusitukit ensin Wood-Mizerin LT40-sahalla. Sen jälkeen puutavara pinotaan varovasti ja laitetaan puun kuivausuuniin. Kuivattu puutavara siirtyy kääntösahaan, jossa se sahataan eripituiseksi. Kääntösahasta materiaali siirtyy höylään, jossa se höylätään kaikilta neljältä sivulta. Seuraava vaihe on halkaisusaha, joka sahaa sen lopputuotteen vaatimaan kokoon. Jotta kaikki leikkuulaudat saadaan tarkasti samanmittaisiksi, ne kulkevat muovauskoneen läpi sen varmistamiseksi, että niistä tulee täydellisiä tai samankokoisia.

Tämän jälkeen ne kulkevat puristinkuljettimeen ensimmäistä liimausta varten. ”Kaverit, jotka tämän tekevät, katsovat jokaisen puunrungon pään määrittääkseen kuvion, joka tulee lopulliseen leikkuulaudan pintaan. He tekevät kauniin yhdistelmän puusyykuvioista”, sanoo Don Beamish.  Kun liimaus on valmis, puut lähetetään höylään, joka poistaa liiman ja tekee pinnasta täysin puhtaan. Sieltä ne siirtyvät pöytäsahaan, joka katkaisee ne kahden tuuman paloiksi. Nämä kappaleet siirretään sitten toiseen liimaukseen. ”Kun tämä on tehty, voit nähdä, miltä leikkuulaudat tulevat näyttämään”, Don kertoo. Sen jälkeen niiden on mentävä paksuushiomakoneiden, viimeistelyhiomakoneiden ja jyrsimen läpi reunojen pyöristämistä varten. Viimeisessä vaiheessa tuotteet päällystetään kolmella kerroksella (kaksi kerrosta mineraaliöljyä ja yksi kerros vahaa) ennen kuin ne pakataan asiakkaille toimitettaviksi.   

”Kun ostat leikkuulaudan meiltä, voit odottaa saavasi tuotteen, josta on sinulle iloa ja hyötyä. Siitä tulee keittiösi keskipiste, ja voit antaa sen eteenpäin lapsillesi”, sanoo Don Beamish, Larch Wood Canadan toimitusjohtaja.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

Liity mukaan online

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä