Uutiset

Näin pidennät sahanterän käyttöikää

Thursday, May 27, 2021

Näin pidennät sahanterän käyttöikää

Vältä seisokkeja ja hyödynnä sahaamisessa näitä 10 vinkkiä, jotka auttavat pidentämään sahanterän käyttöiän odotetta.

1. TEROITA TERÄT

Käytä Wood-Mizerin ReSharp®-teroituspalvelua tai omaa terien kunnostuslaitteistoasi, jolla varmistat, että terät pysyvät erittäin terävinä ja suorituskykyisinä.

2. KIINNITÄ HUOMIO YKSITYISKOHTIIN
Kun asennat uuden terän, tee muutama sahaus kohtuullisella nopeudella terän ”sisäänajamiseksi”. Minimoi myös puun kuorintaa, jos sahaat vain yhdellä haritetun hampaan puolella.



3. SÄILYTÄ VETOHINNAN KIREYS
Pidä vetohihnat kireinä, jotta terään välittyy suurempi hevosvoima. Erityisesti uudet hihnat on kiristettävä useammin.

4. TUNNE ERI PUULAJIT JA KOSTEUSPITOISUUS
Puiden tiheys vaihtelee, mikä vaatii erilaisia sahaustekniikoita ja syöttönopeuksia. Puun tiheys muuttuu tukkien kuivumisen myötä, mikä vaikeuttaa sahaamista.

5. VOITELE TERÄT
Sahanterän voitelu lisää sahauksen suorituskykyä, vähentää pihkakerääntymiä, pidentää teroitusvälejä ja terän kokonaiskäyttöikää.



6. PUHDISTA ENNEN SAHAAMISTA
Lika, kivet, hiekka ja muut tukissa mahdollisesti olevat epäpuhtaudet kuluttavat hampaita huomattavasti nopeammin. Tässä voi auttaa kaarnanjyrsin.

7. MITTAA TERÄN KIRISTYS
Tarkista hydrauliset kiristimet, ilmatyynyt ja jouset säännöllisesti, koska asianmukainen kiristys on ratkaiseva terän maksimaalisen suorituskyvyn ja sahausnopeuksien kannalta.



8. TARKASTA TERÄPYÖRÄN HIHNAT
Teräpyörän hihnojen tulee olla hyvässä kunnossa huippusuorituskyvyn saavuttamiseksi, sillä kuluneet hihnat voivat johtaa terän seurantaongelmiin. Hihnojen vaihto vetopuolelta vapaalle puolelle voi pidentää hihnan käyttöikää.

9. LISÄÄ SYÖTTÖNOPEUTTA

Syöttönopeuden tulee olla mahdollisimman suuri, mutta niin, että sahausjälki pysyy suorana, koska sahaaminen hitaammalla nopeudella vähentää terän kokonaiskäyttöikää.

10. TARKASTA TERÄOHJAIMEN KOHDISTUS
Jos teräohjaimet ovat kallistuneet ylös- tai alaspäin, terä sahaa samaan suuntaan. Pidä rullat kireinä ja varmista, että terä ei koko ajan kosketa takaohjainta tai rullan laippaa.



Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

Liity mukaan online

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä