Uutiset

Kuinka valita oikea sahanterä

Wednesday, April 21, 2021

Kuinka valita oikea sahanterä

Satojen profiiliin ja materiaaliin perustuvien yhdistelmien ansiosta jokainen Wood-Mizer-sahanterä haritetaan tarkasti ja profiilihiotaan täydellisesti kärjestä kärkeen tietokoneohjatun laitteen avulla, joka käyttää huippulaatuista hiontatekniikkaa terän hyvän suorituskyvyn varmistamiseksi. Kaikkien Euroopassa valmistettujen Wood-Mizerin terien suorituskyvyn laatu tarkastetaan yli 100 testissä ja tarkastuksessa raaka-aineiden valinnasta loppuhiontaan saakka. Koska Wood-Mizerin sahan ja halkaisusahan terät ovat yhteensopivia useiden sahamerkkien kanssa, voit luottaa joka suhteessa terien vertaansa vailla olevaan laatuun, tarkkuuteen ja suorituskykyyn.

Wood-Mizer valmistaa tilauksesta sahanteriä asiakkaan haluamina pituuksina.

Wood-Mizerin hammasprofiilit

Wood-Mizer valmistaa useilla hammasprofiileilla varustettuja teriä, joilla saavutetaan paras lopputulos eri puulajeja sahattaessa.

•    4/32 Tämä profiili on tarkoitettu erittäin kovan tai jäätyneen puun, kuten akaasian, pyökin, tammen, valkopyökin ja saarnin, sahaamiseen. Nämä terät toimivat uskomattoman hyvin talvella teollisissa sahoissa.
•    7/34, 7/39 ja 7/47 Näitä hammasprofiileja suositellaan lehtipuille. Ne toimivat parhaiten yli 18 kW:n (25 hv) moottoreilla.
•    9/29 Tämä profiili on tarkoitettu jäätyneen, osittain jäätyneen puun tai suurtiheyksisen lehtipuun, kuten akasian, tammen, valkopyökin ja saarnin, sahaamiseen.      
•    10/30 Tämä on Wood-Mizerin suosituin ja monipuolisin hammasprofiili. Terät sahaavat yhtä hyvin havupuita ja keskikovia lehtipuita kuin kovapuitakin, esimerkiksi koivua, pyökkiä, vaahteraa, lehmusta, mäntyä ja poppelia.
•    13/29 Hammasprofiili on kehitetty erityisesti tuoreille havupuille, joilla on usein heterogeeninen rakenne, kuten mänty tai kuusi.
•    Vortex    Wood-Mizer on kehittänyt ainutlaatuisen hammasprofiilin nimeltään Vortex®. Vortex on uuden sukupolven erikoisterä, joka voi sahata puuta ja samalla poistaa sahanpurun sahausurasta. Näin varmistetaan puhdas lautapinta, mikä on tärkeää suuren tuotantokapasiteetin kuormalavatehtaille. Kuormalavojen levyjen puhdistaminen sahanpurusta on erillinen toimenpide, joka usein tehdään manuaalisesti. Vortex-terän ansiosta tätä puhdistusta voidaan vähentää, helpottaa tai sitä ei tarvitse tehdä ollenkaan, mikä näkyy pienentyneinä toimintakustannuksina.


Wood-Mizerin sahanterän materiaali


Profiilin lisäksi terämateriaali on toinen huomioon otettava seikka valitessasi parasta sahanterää työhön. Wood-Mizer tarjoaa useita metalliseokseen, RC-kovuuteen ja muuhun perustuvia terämateriaaleja.

RazorTIP
RazorTIP Stellite® suoriutuu tehtävästään erinomaisesti silloin, kun halutaan pitempiä käyttöaikoja, erinomaista kulumisen estokykyä ja useita uudelleenteroituksia trooppisten jalopuiden ja pehmeiden puulajien sahauksessa. Runsasseosteisesta teräksestä valmistetuilla ja Stellite®-hampailla varustetuilla RazorTIP Stellite® -terillä on hyvät kulumisominaisuudet, ja ne kestävät vakio- ja hankalaa sahausta pitempään kuin muut runsasseosteiset tai hiiliterät.
•    Teroitus CBN-hiontatekniikalla
•    Hampaat kestävät paremmin tylsymistä kuin runsasseosteiset


BiMETAL
BiMETAL on valmistettu kahdentyyppisestä teräksestä: seosterästä tukimateriaaliksi ja pikaterästä hampaan kärjeksi. Valmistusprosessissa langan muodossa oleva hampaan kärki sulautetaan tukimateriaaliin laserhitsauksella, ja myöhemmissä vaiheissa se muotoillaan oikealle profiilille. BiMETAL-teriä käytetään yleensä tukkien esisahaukseen siirrettävissä tai teollisissa sahoissa. BiMETAL-terien terävyys säilyy jopa kolme kertaa kauemmin kuin hiiliterien, ja ne voidaan teroittaa uudelleen useita kertoja CBN-hiomalaikalla. Tuotantosahaukseen suunnitellut BiMETAL-sahanterät pysyvät terävinä pitempään kuin useimmat hiiliterät ja runsasseosteiset terät.
•    Teroitus CBN-hiontatekniikalla
•    Saatavilla olevat terätyypit: BiMETAL Standard/BiMETAL Extreme, BiMETAL Standard Hard/BiMETAL Extreme Hard.


MaxFLEX
MaxFLEX on korkealuokkainen yleisterä käytettäväksi sahaus- ja halkaisusahausympäristöissä, joissa tarvitaan suurta taivutuslujuutta. Korkealuokkaisesta runsasseosteisesta teräksestä valmistetut MaxFLEX-terät takaavat mahdollisimman suuren joustavuuden ja pitkän käyttöiän, ja niitä käytetään pääasiassa siirrettävissä ja teollisissa sahoissa. Ne soveltuvat myös jakosahaamiseen.
•    Teroitus CBN-hiontatekniikalla
•    Materiaalin kovuus sama kuin DoubleHARD


DoubleHARD
DoubleHARDin alkuperäinen terämateriaali on valmistettu runsasseosteisesta teräksestä, suunniteltu siirrettäviin ja teollisiin sahoihin. Kovemmasta runsasseosteisesta teräksestä valmistetut ja induktiokarkaistuilla hampailla varustetut DoubleHARD-terät ovat kaksi kertaa vahvempia ja pysyvät terävinä kaksi kertaa kauemmin kuin tavalliset hiiliterät. Ne voidaan teroittaa uudelleen useita kertoja CBN-hiomalaikalla. DoubleHARD-sahanterät ovat kestäviä yleisteriä havupuiden, lehtipuiden, oksaisten ja jäätyneiden puiden sahaamiseen.
•    Hiiliterästä kovempi
•    Vahva, lastuton materiaali
•    Luja terä, kestää monta uudelleenteroitusta


SilverTIP
SilverTIP-terät on valmistettu joustavasta hiiliteräksestä korkean joustavuuden ja kestävyyden varmistamiseksi. Niitä voidaan käyttää sekä siirrettävissä että teollisissa sahoissa, ja ne soveltuvat myös vaakahalkaisusahoihin. Hiili on yleisin kapeavanneterässä käytetty teräs. Terä voidaan tosin teroittaa uudelleen CBN-hiomalaikalla, mutta yleensä ei niin usein kuin kovemmasta runsasseosteisesta teräksestä tehty terä kuten DoubleHARD-terät. SilverTIP on ihanteellinen terä taloudelliseen sahaukseen, esisahaukseen ja viimeistelyyn sekä suurimääräisiin sahausympäristöihin.
•    Pehmeämpi kuin runsasseosteinen teräs


StartCUT
Wood-Mizer toi markkinoille StartCUT-sarjan, joka sisältää halvimmat terät sahoille ja halkaisusahoille. StartCUT-terät on valmistettu joustavasta hiiliteräksestä ja induktiokarkaistut hampaat on haritettu ja teroitettu. Maailmankuulun valmistajan valmistama edullinen terä StartCUT on oikea valinta niille sahaajille, joille tärkeintä on hinta.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

Liity mukaan online

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä