Uutiset

Kehittyvä kaupunkipuustoon perustuva liiketoiminta

Wednesday, April 20, 2022

Kehittyvä kaupunkipuustoon perustuva liiketoiminta

New York Heartwoods on Warwickissa New Yorkissa sijaitseva naisomistuksessa oleva sosiaalinen yritys Yritys on perustettu vuonna 2010 tavoitteena regeneroida metsien elinvoimaisuutta ja maksimoida ”hukkapuun” arvo. Yksi yrityksen perustajista, Megan Offner, jakaa oman visionsa kehittyvän kaupunkipuustoon perustuvan liiketoiminnan luomien uusien markkinarakojen osalta.

"New York Heartwoods (NYH) perustettiin vuonna 2010 hydraulisen Wood-Mizer LT40 -sahan avulla. Kehitimme suunnitelman hoitaa ja kaataa puita, kun tajusimme, kuinka paljon puita kaatui, kuoli ja poistettiin arboristien toimesta.Useampi raju myrsky ja muutama invasiivinen hyönteislajiepidemia ovat synnyttäneet ennennäkemättömiä metsiämme ja yhteisöjämme koskevia haasteita samalla kun yhteisöjen ja maanomistajien budjetit venyvät äärimmilleen kaatuneiden ja kuolemassa olevien puiden keruuseen ja hoitoon liittyvistä syistä johtuen. Kaatopaikat ympäri maata kamppailevat pystyäkseen käsittelemään jätepuun valtavasti lisääntyneet määrät ja samaan aikaan ihmiset tarvitsevat työpaikkoja ja yhteisöt kehittyvät kestämään vastoinkäymisiä paremmin. Prosessoimalla kaupunkipuuta me osallistumme ratkaisujen luomiseen:
•    puun jätteiden käsittelyyn liittyvien kulujen pienentäminen
•    arvokkaan raaka-aineen ohjaaminen pois jätteiden käsittelyn materiaalivirroista,
•    kasvihuonekaasujen päästöjen vähentäminen,
•    paikalliseen puuhun perustuviin tuotteisiin liittyvän kysynnän tyydyttäminen
•    uuden mielenkiintoisen markkinaraon kasvattaminen.

Yhteisölliset suhteet avainasemassa sekä raaka-aineiden tuottamisen että kysynnän lisäämisen avaintekijä Vuotuisten sääilmiöiden, kuten pyörremyrskyjen ja rajuilmojen yhdessä uusien tuhoeläinlajien ilmaantumisen myötä käyttöömme on tullut enemmän tukkeja kuin mitä olemme varustautuneet käsittelemään. Tukkien keruu omin toimin vaatii paljon työvoimaa ja on siten useimmissa tapauksissa taloudellisesti kannattamatonta mittakaavassa, jolla toimimme. Tekemällä yhteistyötä sopimussahojen kanssa pystymme toimittamaan jätetukit heille ilman kustannuksia tai maksamalla korkeintaan polttoainekulut.

Sopimussahojen lisäksi, jotka tarjoavat sekä tukkeja että puutavaraa ostavia asiakkaita, yhtälöön kuuluvat myös maanomistaja, instituutiot, maata omistavat säätiöt, Yhdysvaltain liikenneministeriö, sähköyhtiöt, alueelliset yhteisöjen maiden hoidosta vastaavat johtajat sekä paikalliset viranomaiset. Olemme havainneet, että viimeksi mainittu on erityisen hedelmällinen kontakti, sillä paikalliset viranomaiset määrittävät, mitä sopimuksien avulla palkatut arboristit tekevät kaupunkien omistamille puille. Samalla kun useimmat yhteisöt ja kaupungit taistelevat kasvavien palvelukustannuksien, pienentyvien tulojen, nousevien jätteiden käsittelykustannuksien ja vähenevien kaatopaikkatilojen kanssa, tukkien ohjaaminen pois jätteiden käsittelyn materiaalivirroista auttaa luomaan uusia jätepuun käsittelyratkaisuja ja vähentää myrskytuhojen siivoamiskustannuksia, ja lisäksi auttavat luomaan raaka-ainepuuta puistojen penkkien, piknik-pöytien, aitojen, lattioiden ja kaappien valmistamiseksi kaupungin ulko- ja sisätiloihin.
Mahdollisuus hyödyntää paikallisia mahdollisuuksia ja samalla luoda arvokasta puutavaraa saattaa johtaa uusiin sopimuksiin kuntien ja kaupunkien kanssa sekä auttamaan resursseja, jotka tukevat tukkien tuottamista raaka-aineeksi, että lisäävät näin tuotettujen tuotteiden kysyntää.

Siirrettävä saha tarjoaa erinomaisia etuja kookkaisiin pyörösahoihin verrattuna kaupunkipuun kanssa työskenneltäessä. Mahdollisuus siirtää saha erilaisiin kohteisiin auttaa eliminoimaan logistisia haasteita ja tukkien kuljetuskustannuksia sekä jätetukkien käsittelykustannuksia.
Esimerkiksi sen jälkeen, kun Hurricane Sandyn kaatopaikan kapasiteetti saavutti maksimirajan useat New Yorkin osavaltion kaupungit ja kunnat joutuivat varaamaan pysäköintialueita pelkästään jätetukkien varastointiin. Paikalliset sahaajat kutsuttiin paikalle sahaamaan kaiken mitä haluavat ilmaiseksi ja siltikin vei useamman kuukauden, ennen kuin kaikki mainitut tukkipinot saatiin käytyä läpi. Kaupunkipuihin liittyy liian suuri riski kalliin ison pyörösahan vaurioitumisesta puussa olevan metallin osuessa terään. Metalliesineet voivat tylsyttää tai jopa rikkoa teriä, joten kapeateräisen vannesahan terät ovat edullisia ja helppoja teroittaa ja nämä kulut on mahdollista kompensoida sopivan markkinoinnin ja käsiteltyyn puuhun sekä puun erityisluonteeseen liittyvien tarinoiden avulla.

Kaupunkipuilla on tyypillisesti matalammalla oleva oksasto ja ne sisältävät usein metalliesineitä tai muita vierasesineitä, luovat dramaattisia oksan kohtia, värejä ja syitä. Nämä ainutlaatuiset ominaisuudet yhdessä yksittäisten puiden mielenkiintoisen tarinan kanssa tekevät niistä tehdyn puutavaran halutuksi artesaanien, käsityöläisten, taiteilijoiden, sisustusarkkitehtien ja arkkitehtien parissa heidän luodessaan huonekaluja, lattioita ja monia muita räätälöityjä tuotteita. Puun historian ja tarinan dokumentointi ja kuvallinen tarina puusta läpi sen eliniän lopputuotteeksi luo lisäarvoa tekemällä siitä merkityksellisemmän ostajalle. Jokainen teollisuuden ala hyödyntää puutavaraa jossain määrin, mikä edesauttaa monenlaisten uusien markkinarakojen luomismahdollisuuden.Väestömäärämme kasvaessa myös kaupunkien pinta-alat kasvavat. Journal of Forestry -nimisen julkaisun mukaan vuoteen 2050 mennessä kaupungistuneen ympäristön määrän arvioidaan kasvavan Yhdysvalloissa nykyisestä 3,1 %:sta 8,1 %:iin, mikä vastaa yhteensä 392400 neliökilometriä eli Montanan osavaltiota suurempaa maa-aluetta. Tämän kehityskulun myötä myös kaupunkipuun tuotanto ja myynti tulee kasvamaan ja samalla tuotantoketjut integroituvat tiiviimmin kaupunkien ja yhteisöjen hallintajärjestelmiin."

Lisätietoja verkkosivuilla osoitteessa www.newyorkheartwoods.com.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

Liity mukaan online

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä