Uutiset

Haussa harrastus, joka maksaa itse itsensä? Miltä oma saha kuulostaa?

Wednesday, April 11, 2018

Haussa harrastus, joka maksaa itse itsensä? Miltä oma saha kuulostaa?

Ruotsalainen mies jakaa isältään ja kokemuksen kautta oppimansa kolme vinkkiä juuri oikean sahan hankkimiseen.

Saanemme esitellä: Swedish Homestead, maaseudun arkea kuvaavia videoklippejä siitä, miten saksalaisamerikkalaisen perheen kolme sukupolvea elävät suurella maatilalla Ruotsin sydänmaalla. Vuonna 2002 perheen vanhemmat, Helmut ja Susanne Fuchs, päättivät toteuttaa elinikäisen unelmansa, jättivät Saksan taakseen ja hankkivat vanhan maatilan ylläpidettäväkseen. Ennen pitkää heidän seitsemän lastaan innostuivat hekin elämäntavasta ja jatkavat nyt vanhempiensa jalanjäljissä. Swedish Homestead -kanavalla jaetaan hyödyllisiä vinkkejä, sydäntä lämmittäviä tarinoita, sukupolvien viisautta ja muuta maatilan aidosta arjesta.

Helmut opetti pojalleen Simeonille, kuinka merkittävä sijoitus kunnon saha voi olla. Kun Helmut hankki LT40 Superin, hän päätti todistaa itselleen, että saha oli hintansa arvoinen. Nyt, vuosia myöhemmin, Simeon ja hänen isänsä näkevät selvästi sahan hyödyt ja sen, miten korkeatasoinen puutavara ja sahan käyttöön ja omista hirsistä rakentamiseen sijoitettu aika ovat muuttuneet harrastukseksi, joka maksaa itse itsensä - ja josta jää ylitsekin.

Simeon kertoo, mitkä kolme asiaa on hyvä tietää ennen haaveiden sahan hankintaa. Saha on tuottava sijoitus, toisin kuin suurin osa harrastuksista. Swedish Homesteadin väki käyttää sahaansa jatkuvasti omiin tarpeisiinsa, mutta tuottaa sijoitukselleen lisäarvoa myös toisten tarpeisiin sahaamalla.

Simeonin toinen perustelu kunnon sahan hankintaan on se, että saha kestää. Simeonin isän viisitoistavuotias LT40 Super on sahannut jo yli 5000 tuntia. Swedish Homeasteadin perheen uurastuksen ansiosta heidän sahansa on paitsi maksanut itse itsensä myös antanut perheelle tilaisuuden perehtyä sahankäytön ja puurakentamisen saloihin.

Tärkeintä kuitenkin on, että Simeon perheineen on onnistunut kasvattamaan LT40 Super -sahansa arvon yli kymmenkertaiseksi sen ostohintaan nähden. Aluksi heidän oli otettava lainaa, mutta se on maksettu pois jo aikoja sitten, ja Simeonin sanoja lainaten, nyt he ”työskentelevät luonnossa ja elävät unelmaansa”.

Jaettu Swedish Homesteadin luvalla.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

Liity mukaan online

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä