Uutiset

Amerikkalainen unelmakoti

Wednesday, June 9, 2021

Amerikkalainen unelmakoti

Jos elämä antaa sinulle sitruunoita, tee sitruunamehua! Juuri näin Mack Lowery teki.  Mack Loweryn talon tuhouduttua massiivisessa tulipalossa, hän hyödynsi 50 hehtaarin suuruisen metsäpalstan ja rakensi perheelleen 240 neliömetrin talon.

Mack Lowery käänsi tragedian toteutuneeksi unelmaksi saadessaan omin käsin rakentamansa kaksikerroksisen puurunkoisen omakotitalon Mississippin tiheille metsäalueille. Mack rakensi ensimmäisen hirsitalonsa nuorena miehenä vuonna 1976, mutta se tuhoutui massiivisessa tulipalossa, joka jätti perheen järkyttävästi ilman kotia. "Vei pari vuotta, ennen kuin pystyin menemään takaisin maatilalle tulipalon jälkeen”, Mack muistelee.

Kun hän lopulta kykeni vierailemaan 50 hehtaarin tilallaan uudelleen, Mack inspiroitui rakentamaan uuden talon. ”Vierailin hyvän ystäväni luona, joka oli juuri ostanut itselleen Wood-Mizer LT40-sahan”, kertoo Mack. ”Hän perehdytti minut tukkien sahaamiseen ja tarjoutui sahaamaan minulle uuden talon rakentamisessa tarvittavan puumateriaalin”. Mack käytti noin vuoden tukkien sahaukseen ja osti lopulta oman LT40-sahan ja jatkoi sahausta vielä toiset neljä vuotta.Päivätyössään edelleen työskennellen Mack sahasi puutavaraa viikonloppuisin. ”Kaikki puutavara on peräisin omista metsistäni pois lukien sypressi ja setri”, Mack kertoo. ”LT40-sahan hydrauliikan ansiosta pystyin käsittelemään valtavan kokoisia tukkeja itse ja jotkut noista tukeista olivat halkaisijaltaan yli 75 cm.” Mack sahasi jopa yhden 100-vuotiaan männyn, josta hän sai tarpeeksi lautaa alakerran lattiaa varten.Mackilla oli apuna pieni porukka avustamassa talon rakentamisessa. Talon parissa työskennellessään Mack rakensi myös varastotilat lautatavaran varastoimiseksi sekä puuverstaan, jossa hän rakensi ovet, kaapit ja huonekalut. Loveamisen sijaan hän käytti käsin tehtyjä metallisia tukia talon kattopalkkien yhdistämiseen. Erityispiirteenä Mack lisäsi kotiin myös nk. pystybaarin, jonka valmistus kesti kuukauden ja joka on valmistettu käsin työstetystä tammesta sekä rosoreunaisesta sypressistä Mack arvostaa Wood-Mizerin kykyä sahata sekä ohuita että paksuja pintalautoja, jonka ansiosta hän pystyi lisäämään ainutlaatuisen luovuutta ilmentävän viimeistelyn kodin sisustukseen.
Mack käytti yhteensä yli 1000 tuntia rakentaakseen 240 neliömetrin talonsa ja säästi arviolta 200 000 US dollaria materiaalien ja itse rakentamisen ansiosta. ”En olisi voinut toteuttaa tätä projektia ilman kestävää ja luotettavaa sahaa”, Mack toteaa.  Hän on saanut paljon kehuja hänen kotinsa nähneiltä vierailijoilta ja ystäviltä. Mack on kiitollinen, että pääsi lopulta muuttamaan takaisin unelmiensa kotiin perheensä kanssa. ”Asuin kaupungissa 12 vuotta sen jälkeen, kun kotimme paloi maan tasalle”, Mack muistelee.

Pöydällä talon sisäänkäynnin lähellä on kyltti, jossa lukee: ”Tämän talon ovat suunnitelleet ja rakentaneet Mack ja Melissa Lowery vuosina 2014/2015. Mackilta vei viisi vuotta sahata lähialueella olevasta Charbonneaun metsästä peräisin olevat tukit lautatavaraksi. Tuokoon tämä talo kauneutta ja onnellisuutta kaikille niille, jotka hakevat suojaa sen katon alta, sukupolvien ajan.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

Liity mukaan online

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä