• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Artikkelit

Swedish Homestead: Kuinka sahata tukki alusta loppuun

Monday, September 27, 2021

Swedish Homestead: Kuinka sahata tukki alusta loppuun

Simeon Fuchs ja hänen isänsä Helmut, ovat asiantuntijoita mitä tulee heidän 15 vuotta vanhan LT40 hydraulisahan käyttöön. ”Haluamme esitellä, kuinka sahata tukki vannesahalla ensimmäisestä sahauksesta viimeiseen ja tarjota teille tuntuma asiaan”, kertoo Simeon. Yhden tukin avulla Helmut demonstroi parhaat menetelmänsä puun sahaukseen liittyen.
 
Hydraulisten kuormausvarsien avulla Helmut sovittaa tukin sahapöydälle. Sen jälkeen hän kääntää tukin käyttämällä tukinkääntäjää ja valitsee parhaan asennon ensimmäistä sahausta varten. Hän kiinnittää tukin sahauspöydälle hydraulisen puristimen avulla. Tukin halkaisijan mittaamisen jälkeen Helmut päättää, mistä kohdasta hän haluaa sahanterän läpäisevän tukin, kytkee terän päälle ja siirtää sahauspäätä eteenpäin. Hän seuraa sahauspään etenemistä tukin suhteen koko sahauksen ajan. Lopputulos on siisti ja tuore puupinta.
 
Simeon poistaa sahatun palan sahasta samalla kun Helmut palauttaa sahauspään alkuasentoon seuraavaa sahausta varten. Sahanpurua kertyy maahan, mutta se voidaan kerätä muovipussiin, joka voidaan tarvittaessa liittää sahanpurua imevään letkuun. Tukkia hydraulisen puristimen, sivutukien ja tukinkääntäjän avulla kääntämällä Helmut tekee muutaman sahauksen lisää saadakseen aikaan nelisivuisen parrun. Helmut työskentelee nopeasti ja tehokkaasti hydraulisten tukin käsittelyyn liittyvien ohjaimien avulla eikä hänen tarvitse koskea tukkiin käsin tai kääntää tukkia manuaalisesti.
 
Hän voi sahata noin neljä lautaa pelkasta. Lautojen sahauksen jälkeen Helmut ottaa tuoresahatun sivuista käsittelemättömän puun ja käsittelee reunat sahalla. Hän asettaa kolme lautaa kerrallaan reunan varaan sahaan ja sahaa ne kaikki samalla kertaa särmäten ne niin, että ne ovat puhtaat ja tasaiset.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN ONLINE

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä