• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Artikkelit

Puusepänverstas, joka on erikoistunut valmistamaan puisia kävelysiltoja ja patikkareittien kylttejä

Wednesday, February 12, 2020

Puusepänverstas, joka on erikoistunut valmistamaan puisia kävelysiltoja ja patikkareittien kylttejä

Brampton Woodworks on englantilainen puusepänverstas, joka on erikoistunut rakentamaan puisia kävelysiltoja ja patikkareittien varrella olevia kylttejä. Yhtiö on työskennellyt mielenkiintoisten projektien, kuten Hadrianuksen muurin kävelytien kanssa. Kyseessä on 84 mailia pitkä rannikolta rannikolle ulottuva kävelyreitti, joka seuraa kuuluisaa roomalaisten keisari Hadrianuksen johdolla vuosina 122 - 128 rakentamaa muuria ja kulkee reitin varrella olevien roomalaisten asuinpaikkojen ja linnakkeiden sijaintipaikkojen läpi.Brampton Woodworks on myös toimittanut 192 mailia pitkän ja punaisten hiekkakivikallioiden välissä kiemurtelevan patikkareitin kyltit ja sillat. Kiitos lukemattomien puisten kylttien ja kävelysiltojen, patikoijat voivat tutustua idylliseen englantilaiseen maaseutuun.

Hiljattain paikallisten viranomaisten tekemien tilauksien määrä kasvoi joten yhtiön oli hankittava uusi saha, joka nostaisi sekä kapasiteettia että parantaisi tuottavuutta. Perusteellisen tutkimuksen jälkeen he päätyivät uuteen Wood-Mizer LX450-sahaan. ”Huomasimme, että LX450 tarjoaa meille suuremman kapasiteetin, eli voimme kuormata sahaan kookkaampia tukkeja,”, kertoo Brampton Woodworks -yhtiön omistaja Robert Jeffrey.Vuonna 2017 julkistettu kaksikiskoinen LX450-saha tarjoaa laajemman sahauskapasiteetin verrattuna perinteisiin kaksikiskoisiin kapeavannesahoihin. LX450 sahaa halkaisijaltaan jopa 91,5 cm:n kokoisia tukkeja. Lisäksi se on varustettu jäykällä xFRAME-mastolla, joka liikkuu kahden rinnakkaisten teräspalkkien päällä ja kannattelee tukevaa sahauspäätä.

”Me olemme tyytyväisiä kaksoiskiskoon ja sahauspään tukevuuteen,”, Robert kertoo.

Robert on huomannut, että LX450:n käyttöönoton jälkeen tuotantokustannukset ovat pienentyneet.  ”Teemme nykyään vähemmän teroituksia ja asettamisia. Terien ostokustannukset eivät poikkea juurikaan siitä, mitä maksoimme teristä aiemmin, mutta se, että ne kestävät nyt pitempään, tekee niistä hinnaltaan aiempiin teriin verrattavia ellei jopa edullisempia,”, Robert kuvaa.

LX450 myös parantaa tukkien materiaalihyötysuhdetta.“Meillä oli tapana ylisahata 5 - 6 mm varmistaaksemme, että voisimme höylätä 2 - 3 mm mitoista pois loppumittoihin päätyäksemme. Nyt ylisahaamme vain 2 mm ja höyläämme 1 mm. Joten olemme voineet lyhentää sekä aikaa että vähentää hukkaa”.

Robertin suosikkiominaisuus on LX450:n elektroninen mittalaite. ”Me pyrimme maksimoimaan jokaisen suunnan tukista saadaksemme hyödynnettyä koko tukin. Mittalaitteen ansiosta voin jatkuvasti muuttaa sahausohjelmia ja vaikuttaa siihen, mitä saan tukista irti.”

Robert odottaa pääsevänsä laajentamaan liiketoimintaansa entistä laajemmaksi uusien laitteidensa ansiosta. Hän myös suosittelee LX450-sahaa mielellään muillekin. “Jos koneistat kookkaampia tukkeja, et voi tehdä virheitä,” hän kertoo.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Tervetuloa

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN ONLINE

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä