• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Artikkelit

Ensimmäinen HR250-halkaisusahan asennus Puolassa: kuormalavojen valmistaja raportoi näyttävistä tuotannon muutoksista

Monday, July 27, 2020

Ensimmäinen HR250-halkaisusahan asennus Puolassa: kuormalavojen valmistaja raportoi näyttävistä tuotannon muutoksista

Kuormalavoja ja muita puupakkauksia puolalaisessa Szczytkowicen kylässä valmistava perheyritys AMESKO kertoo tehokkuuden kasvusta johtuen uuden kaksiteräisen HR250 vaakahalkaisusahan asentamisesta tuotantolinjalle.

Skoran perhe aloitti liiketoiminnan 90-luvun alussa. ”Isälläni oli tuolloin kotitekoinen pyörösaha”, muistelee Monica Skora-Szydlowska. ”Muistan, että hän joutui työntämään tukkia edestakaisin sahatakseen puun laudoiksi”.

Liiketoiminnan kasvaessa he muuttivat kylän laitamille, mikä antoi heille mahdollisuuden laajentaa tuotantoaan entisestään. Nyt tehdas tuottaa erikoiskokoisia kuormalavoja ja puupakkauksia. ”Viemme noin 70 % tuotteistamme Saksaan”, Monica lisää.Äskettäin AMESKO-yritys investoi Wood-Mizerin vastikään kehitettyyn kaksiteräiseen vaakahalkaisusahaan HR250. Kone on varustettu 15 kW:n moottoreilla, jotka tuottavat riittävästi tehoa ylijäämäpuun helppoon sahaamiseen ja lisäpuutavaran saamiseksi.

”Olemme havainneet, että energian, huollon ja koulutuksen tarve on vähentynyt vanhaan pyörösahaamme verrattuna”, sanoo Artur Szydlowski, joka johtaa tehdasta yhdessä perustajan tyttären Monican kanssa. ”Sähkölaskut pienenivät ja alensivat toimintakustannuksiamme”, Artur selittää.

Wood-Mizerin HR250-vaakahalkaisusaha on varustettu elektronisella mittalaitteella, jonka ansiosta sahapään asemointi ja syöttönopeuden säätäminen on helppoa.

”Entisellä halkaisusahallamme oli vaikea muuttaa sahauskorkeutta, ja sahaus oli keskeytettävä holkkien lisäämiseksi tai poistamiseksi akseleilla”, Artur kertoo. ”Uudella HR250-sahallamme voimme tehdä tämän painikkeen painalluksella. Tämä säästää paljon aikaa ja on tehnyt tuotannosta joustavamman. Mittalaite on erittäin helppokäyttöinen ja tarkka”, Artur jatkaa. ”HR250-sahalla voimme jakosahata sahauspätkiä erittäin nopeasti, sillä kone on varustettu sähköisellä nostolla/laskulla. Muutamme syöttönopeutta materiaalin paksuuden ja kovuuden mukaan.”

Vakiokokoonpanossa HR250 toimitetaan varustettuna yhdellä paineilmatoimisella painorullalla ja yhdellä normaalilla painorullalla. ”Rullien välisen lyhyen etäisyyden ansiosta voimme sahata minkä tahansa pituisia pätkiä”, Artur sanoo.

Halkaisusaha on varustettu ilmakompressorilla, joka tuottaa paineen painorullan ja terän kiristysjärjestelmään. ”Toinen HR250-sahan etu on automaattinen terän kiristys – käyttäjien ei tarvitse valvoa sitä jatkuvasti”, hän lisää.

”AMESKO-tehdas käyttää useita monipäisiä kapean sahausraon vannesahoja. Yksi syy valita HR250 oli se, että saha käyttää samoja teriä. ”Näin tuotantoprosessimme helpottuu ja joustavoituu, koska teroitamme ja haritamme terät itse.”

Sahauksessa syntyvistä tasauspätkistä voidaan saada ylimääräistä lautaa vanhaan pyörösahaan verrattuna. ”Kapean sahausraon teknologia auttaa vähentämään sahanpurua ja lisäämään tuottoa”, Monica jatkaa. ”Vanhassa halkaisusahassa oli noin 6 mm:n sahausrako ja kolme terää; nyt käytämme kahta kapeaa terää 2 mm:n sahausraolla. Se tarkoittaa, että voimme säästää useamman kuin yhden laudan.”

Työstön aikana syntynyt sahanpuru kerätään poistojärjestelmän kautta säiliöön ja myydään myöhemmin puupellettejä valmistavalle yritykselle. ”Olemme liittäneet HR250-sahan purunpoistojärjestelmään pitääksemme työalueen ja halkaisusahan pään puhtaana”, Artur sanoo. ”On tärkeää, että HR250-sahan hihnattomat teräpyörät ovat aina puhtaat. Tämä auttaa saamaan jatkuvasti tarkan sahausjäljen.”

HR250 on erittäin kompakti ainutlaatuisen rakenteen ansiosta: kaksi terää sijaitsee ylä- ja alateräpyörillä yhdessä sahauspäässä. ”Kun päätimme ostaa halkaisusahan, HR250-sahan pieni koko, helppokäyttöisyys ja monipuolisuus vaikuttivat ratkaisevasti valintaamme”, Monica selittää. ”HR250-halkaisusaha toimitettiin yhdellä kuormalavalla, siirsimme sen tuotantohalliin haarukkatrukilla, liitimme purunpoistojärjestelmään ja muutaman tunnin kuluttua aloitimme työt HR250:llä."AMESKO on Euroopan ensimmäisiä puujalostuslaitoksia, joka asensi HR250-halkaisusahan. Kone oli CE-sertifioitu. ”Olemme tyytyväisiä Wood-Mizerin palveluun”, Artur sanoo. ”Adam Kubiak on erinomainen asiantuntija. Hän neuvoi meitä ja suositteli HR250-halkaisusahaa optimaaliseksi ratkaisuksi kuormalavatuotantolinjallemme.”

Adam Kubiak on Wood-Mizerin Industrial Solution -osaston myyntipäällikkö. Yli 20 vuoden yrityksessä olon aikana hän on osallistunut useiden tukkien teollisten käsittelylinjojen suunnitteluun Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Welcome

Tervetuloa Wood-Mizer (suomi) uutishuoneeseen.

Täällä näet miten Wood-Mizer sahaomistajat ympäri maailman kasvattavat aktiivisesti paikallisia talouksia työstämällä puuta kestävän kehityksen ja tuottavuuden mukaisesti. 

Kutsumme sinut ottamaan yhteyttä meihin lisätietojen saamiseksi Wood-Mizerista tai näistä artikkeleista.

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN ONLINE

Sähköiset Uutiset

Newsletter

Piditkö artikkelista? Tilaa uusi Sähköiset Uutisemme ja saat lisää kertomuksia, uutisia ja tietoa Wood-Mizerin tarjouksista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme Sähköiset Uutiset kerran kuukaudessa.

Lähetä